Menu
Et effektivt og miljøvennlig landbruk
Med en LPG-løsning fra Progas kan du drive et renere og mer effektivt landbruk. LPG er en fleksibel og effektiv energikilde for mange prosesser i landbruket. Skifter du fra olje til LPG kan du spare mange tusen kroner hvert år. Kontakt våre rådgivere og hør mer om hvordan din virksomhet kan dra nytte av en billigere og mer miljøvennlig energiform.
Scroll ned

Landbruksnæringen har stor glede av LPG

Mange gårdsbruk har stor nytte av LPG, både for oppvarmingsbehov, korntørking og veksthus. Mange landbruksbedrifter har gått over fra olje til LPG for å få en renere og billigere løsning.

LPG kan levere et godt og sunt inneklima med stabil temperatur og egner seg godt til oppdrett av fjærfe, oppvarming av staller og bygninger til ulike tørkeprosesser, ugressbekjemping og mye mer.

Mange muligheter med LPG

Den stabile temperaturen fungerer godt til oppdrett av fjærfe, og den skaper et godt inneklima der kyllinger og fugler kan trives. Gassen slipper ut mindre CO2 og færre partikler, så løsningen bidrar også til et bedre inneklima for kyllingene.

Gassen er også effektiv til tørking av korn. Rundt 2,5 liter gass i gjennomsnitt kan senke fuktigheten i 1 tonn korn med 1 prosent. Gassen kan også være en billig måte å varme opp drivhus, eller brukes til miljøvennlig og økologisk bekjemping av ugress.

Leveringssikkerhet og automatisk påfylling

Vi vet at det er avgjørende for bedriften at du alltid har tilgang til LPG i den daglige driften. Derfor hjelper vi deg med å dimensjonere gassanlegget slik at det er tilpasset dine konkrete behov. Vi tilbyr også oppfylling av ditt av tank på bakgrunn av fjernavlesning og avtalt nivå for oppfylling.

 

Mer enn en halvering av energikostnadene

Slakteriet, som også driver oppdrett av ender og fasaner, har stor glede av LPG til både oppvarming ved oppdrett og til å sikre en stabil forsyning av varmt prosessvann. Progas installerte en totalløsning som inkluderer en nedgravd tank på 2,75 m3. Hele løsningen betalte seg på ca. 1 år.

Les hele historien her